VEGAN

Vegan fashion kopen is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Je moet er vooral rekening mee houden dat je bepaalde texturen vermijdt. Het vanzelfsprekend dat je geen bont of leer meer zult dragen. Maar wist je dat zijde, wol & dons ook niet (altijd) diervriendelijk zijn?

Alternatieven:

LEER: Matt & Nat & Pixie Mood (maar er zijn er zoveel meer)

DONS: Save the Duck

Meer vegan merken ontdekken? Bekijkde PETA lijst met veganistische merken eens!

Let ook op met het zogenaamde ‘faux fur’ label. Uit onderzoek is gebleken dat er vaak toch dierlijke bestanddelen in worden gevonden. En geef toe, eigenlijk is het dragen van ‘faux fur’ toch wel een beetje fout. Wil je het toch graag dragen? Check dan eerst de lijst van GAIA met winkels die betrouwbaar zijn en een label kregen.

DUURZAAM*

Ik beken dat ik vroeger zelf van het ‘hoe meer, hoe liever’ principe was. Ik ging wekelijks shoppen en kwam met goedgevulde tassen thuis. Ik kocht bij ketens als H&M, Zara etc. en was trots dat ik veel gekocht had en weinig had uitgegeven. Nu schaam ik me daar wel voor. Daarom heb ik besloten duurzamer te shoppen. Ik zeg ‘duurzamer,’ want mijn kleerkast zal van vandaag op morgen niet meteen volledig duurzaam zijn. Hieronder vind je enkele tips:

  1. Koop ecologische merken
  2. Koop vintage of tweedehands
  3. Koop kleding van een hoge & duurzame kwaliteit
  4. Koop minder en denk bewuster over je aankoop na
  5. Behandel de kleren die je al hebt goed
  6. Kleding die je echt niet meer gebruikt kan je schenken aan mensen die het minder goed hebben

*met respect voor mens, dier & milieu.