VERGEET PARIS FASHION WEEK WANT VANDAAG GAAT VEGAN FASHION WEEK VAN START

Wie heeft het nog over Paris Fashion Week (PFW), terwijl vandaag de allereerste Vegan Fashion Week (VFW) van start gaat? Veganisme lijkt de laatste tijd meer en meer aan populariteit te winnen en niet alleen in de voedingsindustrie. Nee, ook in de modewereld kiezen merken steeds meer voor diervriendelijke alternatieven. Dat kan ik alleen maar toejuichen. Vandaag 1 februari is de start van de allereerste Vegan Fashion Week in Los Angeles. Maar wat houdt dit in?

MENS, DIER & MILIEU

De Vegan Fashion Week zal vanavond geopend worden in het Natuurhistorisch Museum in LA. Een locatie die echt wel bij het evenement past. Een van de initiatiefneemsters vertelt dat het vooral een ode aan de dieren is. Met de Vegan Fashion Week willen de organisatoren de strijd aangaan en de nadruk leggen op diervriendelijke materialen. Maar er is zeker ook aandacht voor mens & milieu. Om het in enkele ‘groene’ termen te formuleren: duurzame en eco fashion.

INTERNATIONAAL

De avond wordt gestart met een toespraak door Nobelprijslaureaat Robert Lempert. Deze zal voornamelijk ook over de klimaatopwarming gaan. Tijdens de rest van de avond worden veganistische collecties gepresenteerd en wordt er een overzicht gegeven van de evolutie van de veganistische mode. Op het menu staan sowieso veganistische gerechten en daarnaast zullen er ook nog tentoonstellingen en activiteiten zijn die helemaal in het teken van veganisme staan. De oprichters van de Vegan Fashion Week hopen vooral dat er de komende jaren een uitbreiding op internationaal vlak zal zijn van dit evenement. M.a.w. dat andere modesteden zullen volgen en een evenement als dit zullen organiseren.

Wie meer wil weten over Vegan Fashion Week kan een kijkje nemen op hun Instagram account.

Bron: Metro.be + Instagram @veganfashionweek
XOXO
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.

Previous
MUST TRY: CATRICE VEGAN HD LIQUID COVERAGE FOUNDATION SECOND SKIN EFFECT
VERGEET PARIS FASHION WEEK WANT VANDAAG GAAT VEGAN FASHION WEEK VAN START