MORE VEGAN THAN VOGUE

“Bringing Vegan into Vogue”

More Vegan Than Vogue is the place to be voor een cruelty-free, vegan & duurzame lifestyle, met in het bijzonder beauty & fashion. Ik leer je graag hoe je er mooi vanbuiten én vanbinnen uit kan zien op een verantwoorde manier met respect voor dieren, mens & planeet. Ik deel hier de laatste vegan nieuwtjes en hipste (betaalbare) duurzame mode.

Ik heb altijd al een groot hart voor dieren gehad, maar ik wou er écht iets mee doen.

 

MAKING A DIFFERENCE

In 2013 ben ik mijn eerste (mode) blog gestart en sindsdien ben ik er nog iedere dag gepassioneerd mee bezig. Weliswaar met een nieuwe naam en doelgroep. De afgelopen jaren schreef ik over mode & cosmetica, maar de mentaliteit van beide industrieën begon mij de laatste tijd echt tegen te steken. Alsook de manier waarop sommige ‘influencers’ gewoonweg alles promoten en vaak hun ziel verkopen voor gratis producten die dan nog eens ‘made in China’ zijn. Hier wilde ik absoluut niet meer aan meedoen.

In de eerste plaats ben ik deze blog begonnen vanwege mijn passie voor cruelty-free & vegan cosmetica. Ik wil mensen bewust maken van het leed dat achter ‘die mooie lipstick’ schuilgaat. Ik heb altijd al een groot hart voor dieren gehad, maar ik wou er écht iets mee doen. Nog teveel onschuldige dieren worden ten onrechte in laboratoria gebruikt voor het testen van cosmetica e.d. Het maakt mij zo ontzettend verdrietig. Vandaar ik MVTV gestart ben. Ik wil tonen dat er zoveel mooie merken zijn die wél respect hebben voor dieren.

Ik weet dat duurzaam en ethisch niet meteen de meest sexy woorden zijn, maar ik geloof dat er de dag van vandaag meer dan ooit nood aan is.

VEGAN FOR THE WIN

Sinds 2018 heb ik besloten alleen nog maar cruelty-free & vegan make-up te gebruiken. Maar dit zou niet enige verandering zijn. Al gauw bleek ook mijn interesse in vegan voeding en duurzame mode te groeien. En zo is het idee om een ethische blog te starten ontstaan. Iets wat hier in ons land jammer genoeg niet zo populair is. Toch niet zoals pakweg de gemiddelde fashion of beauty blog, waar er duizenden van zijn.

Ik weet dat duurzaam en ethisch niet meteen de meest sexy woorden zijn, maar ik geloof dat er de dag van vandaag meer dan ooit nood aan is. Ik laat je graag zien hoe je er mooi vanbuiten, maar vooral ook vanbinnen uit kan zien.

 

THE EDITOR

Ik ben Jill, 20 something en een veggie met vegan #goals. Dieren hebben altijd al een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Sinds 2018 heb ik besloten alleen nog maar cruelty-free & vegan cosmetica te kopen. Hoewel eigenlijk 80% van mijn aankopen dat al waren. Ook duurzame mode is sinds kort een passie geworden.

Weetjes:

  • Never not wearing highlighter.
  • Tijdens mijn vrije tijd vind je mij ongetwijfeld aan zee of in de natuur, omdat ik daar tot rust kom.
  • Ik ben gek op de namen die make-up krijgen. ‘Greys Kelly’, ‘Brigitte Bordeaux’ & ‘Oh Jill’ zijn mijn favorieten. 🙂